Home » D:News » Cum va fi vremea de Florii și Paște? Prognoza anunțată de ANM

Cum va fi vremea de Florii și Paște? Prognoza anunțată de ANM

Cum va fi vremea de Florii și Paște? Prognoza anunțată de ANM
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 12.04.2022

Meteorologii anunță că de Florii și Paște vremea va fi schimbătoare în toate regiunile țării. În următoarele două săptămâni este posibil să plouă, iar valorile temperaturilor vor oscila destul de mult.

Administrația de Meteorologie anunță că în Banat, în perioada 11 – 15 aprilie, media maximelor se va situa în jurul a 11 grade în prima zi când vremea va fi rece pentru această dată și va ajunge la valori de 22…23 de grade în ultima zi a intervalului. După data de 15 aprilie, temperatura aerului va fi în scădere, astfel încât în 18 aprilie se va ajunge la valori de 12…13 grade, apoi va crește de la o zi la alta, până pe 24 aprilie, când va atinge 18…19 grade. Minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade la începutul perioadei, apoi vor fi în creștere până la 7…8 grade în data de 16 aprilie, urmând să scadă ușor spre 3…4 grade în jurul datei de 19 aprilie. Ulterior, temperaturile minime vor marca o ușoară creștere, astfel că la sfârșitul intervalului vor atinge valori de 6…7 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 11 aprilie și din nou în intervalul 16 – 24 aprilie.

Vremea va fi rece la începutul intervalului

În Crișana, vremea va fi rece la începutul intervalului, astfel că între 11 și 15 aprilie, media maximelor va fi în creștere de la 10…11 grade în prima zi, la 21…22 de grade în ultima, când va fi cald pentru această dată. Ulterior, temperatura va scădea, spre valori medii ale maximelor de 13 grade în data de 18 aprilie, apoi va crește până spre 18 grade la sfârșitul intervalului, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura se va situa în jurul valorii de 0 grade în primele 2 nopți, apoi va crește până spre 6…7 grade în 16 și 17 aprilie. În perioada 17 – 19 aprilie media minimelor va fi în scădere spre 2…3 grade, urmând ca până la finalul intervalului să crească din nou până la 6 grade.

Trecător vor mai fi ploi slabe la începutul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va crește din nou în perioada 16 – 24 aprilie.

În Transilvania, la începutul intervalului chiar dacă valorile termice diurne vor crește de la o zi la alta, vremea va fi rece. Media maximelor termice va fi de 9 grade în prima zi și va ajunge la 20 de grade în 15 aprilie. Ulterior vremea se va răci din nou, astfel încât media maximelor în perioada 15 – 18 aprilie va scădea de la 20 de grade la 12 grade. Spre finalul intervalului de prognoză, temperatura aerului va fi în creștere și se vor înregistra maxime de până la 16 grade. Media minimelor în primele 3 nopți va fi de -3…-2 grade, apoi va crește până spre 5 grade în 17 aprilie, iar în a doua săptămână de prognoză, media temperaturilor minime va oscila între 1…4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 11 aprilie și în intervalul 16 – 24 aprilie.

Probabilitatea ridicată pentru precipitații

În Maramureș, vremea va fi rece la începutul intervalului, cu o medie a valorilor termice diurne ce se va situa în jurul a 10 grade, apoi temperatura aerului va crește, astfel că în ziua de 15 aprilie, se va ajunge la valori de 20 de grade. Ulterior se va răci treptat, astfel că media maximelor va ajunge la 12 grade în perioada 17 – 19 aprilie, apoi tendința temperaturii va fi de creștere ușoară, până spre 16 grade în ziua de 24 aprilie. Media minimelor în primele 3 nopți va fi de -2…0 grade, apoi va crește până spre 5 grade în 17 aprilie, iar în a doua săptămână de prognoză, media temperaturilor minime va oscila între 2…4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 11 aprilie, precum și în intervalul 16 – 24 aprilie.

În Moldova, la începutul intervalului vremea va fi rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice ce se va situa în jurul a 12 grade și minime de 0…2 grade, apoi temperatura aerului va fi în creștere, astfel că, în 15 și 16 aprilie, media regională a maximelor va ajunge la 20 de grade, iar a celor minime la 5…7 grade. În perioada 17 – 20 aprilie se întrevede un nou proces de răcire, media maximelor urmând să coboare la 12 grade, iar minimele termice se vor situa în jurul valorii de 3 grade. După acest interval, tendința de evoluție a temperaturii va fi de creștere ușoară și treptată până la o medie a maximelor de 16 grade și minime de 4…6 grade.

Izolat și trecător vor mai fi ploi slabe la începutul intervalului, apoi probabilitatea pentru ploi va crește în perioada 16 – 24 aprilie.

În Dobrogea, vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 11 și 13 grade și de 3…4 grade pentru cele minime, apoi se va încălzi treptat, iar în 15 și 16 aprilie se vor atinge maxime, în medie de 16…18 grade și minime de 6…8 grade. În perioada 17 – 20 aprilie, scăderea de temperatură estimată, va însemna pentru această regiune, atingerea unor maxime de 12 și minime în jur de 6 grade. După acest interval, tendința de evoluție a temperaturii va fi de creștere ușoară și treptată până la o medie a maximelor de 16 grade și minime de 7…8 grade.

Izolat și trecător vor mai fi ploi slabe la începutul intervalului, apoi probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicată după 17 aprilie.

Media temperaturilor maxime va fi în creștere

În Muntenia, media maximelor va fi în creștere treptată, de la 12…13 grade în prima zi, la valori ce se vor situa în jurul a 22 de grade în 15 și 16 aprilie. Ulterior, temperatura aerului va scădea și se vor înregistra valori termice diurne de 14…15 grade (în 18 și 19 aprilie), apoi prezenta estimare indică o creștere ușoară, astfel că la finalul intervalului, se va ajunge la o medie regională a maximelor de 18…20 de grade. Nopțile vor fi reci în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor se va apropia de 0 grade, apoi până la finalul primei săptămâni se va ajunge la valori de 6…8 grade, iar în a doua jumătate a intervalului media acestora va fi de 4…6 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 16 aprilie. În restul intervalului doar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe.

În Oltenia, media temperaturilor maximelor va fi în creștere, de la 12…13 grade în prima zi, la valori în jurul a 22 de grade în 15 și 16 aprilie, ce vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă. Ulterior, temperatura aerului va scădea la 14…15 grade (în 18 și 19 aprilie), apoi prezenta estimare indică o creștere ușoară, astfel că la finalul intervalului, se va ajunge la o medie regională a maximelor de 18…20 de grade. Alternanțe termice vor fi și în regimul nocturn al temperaturilor, care vor avea o medie de 0…1 grad în primele nopți, iar în restul intervalului vor oscila între 4…8 grade.

Cum va fi vremea la munte de Florii și Paște?

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 16 aprilie, iar în 17 și 18 aprilie vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

La munte, deși valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a maximelor pentru întreaga zonă de 0…3 grade și minime de -7…-5 grade. În 15 și 16 aprilie se va încălzi semnificativ și se vor atinge temperaturi maxime de 10…12 grade și minime, în medie de 2 grade. După aceste zile mai calde se va răci din nou, astfel că la începutul săptămânii viitoare, este estimată o medie a temperaturilor maxime de numai 2…4 grade și minime de -4…-3 grade. La finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime de 7…8 grade și minime în jur de 0 grade. La începutul intervalului pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe și lapoviță.

Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 16 aprilie, astfel că până la finalul celor două săptămâni vor mai fi perioade în care va mai ploua, iar în zona înaltă precipitațiile mai pot fi mixte, precizează reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Invenția neobișnuită care extrage CO2 din atmosferă și îl transformă în combustibil
Invenția neobișnuită care extrage CO2 din atmosferă și îl transformă în combustibil
Motivul pentru care autoritățile suedeze anulează proiectele eoliene din Marea Baltică
Motivul pentru care autoritățile suedeze anulează proiectele eoliene din Marea Baltică
Cum s-a vândut comuniştilor masonul şi marele scriitor Sadoveanu. Apoi a asistat impasibil la închiderea în puşcării „a fraţilor săi”
Cum s-a vândut comuniştilor masonul şi marele scriitor Sadoveanu. Apoi a asistat impasibil la închiderea în puşcării ...
Universitățile din Anglia cresc taxele pentru studenți pentru prima oară în aproape un deceniu
Universitățile din Anglia cresc taxele pentru studenți pentru prima oară în aproape un deceniu
Cum explică oamenii de știință legătura dintre depresie și temperatura corpului?
Cum explică oamenii de știință legătura dintre depresie și temperatura corpului?
Ucraina acuză Google că ar fi dezvăluit poziția unor obiective militare
Ucraina acuză Google că ar fi dezvăluit poziția unor obiective militare
Un nou tratament promițător pentru cel mai mortal tip de cancer cerebral
Un nou tratament promițător pentru cel mai mortal tip de cancer cerebral
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang
Quincy Jones, omul care știut să facă totul mai bine decât oricine altcineva din divertisment. Producătorul lui Michael Jackson și al lui Frank Sinatra
Quincy Jones, omul care știut să facă totul mai bine decât oricine altcineva din divertisment. Producătorul lui Michael ...
Consumul de alcool la animale ar fi mai frecvent decât s-a crezut până acum
Consumul de alcool la animale ar fi mai frecvent decât s-a crezut până acum
DESCOPERĂ.ro, alegerea numărul 1 pentru pasionații de Știință și Tehnologie din România!
DESCOPERĂ.ro, alegerea numărul 1 pentru pasionații de Știință și Tehnologie din România!
Sarcina poate trezi virusuri străvechi din ADN
Sarcina poate trezi virusuri străvechi din ADN
Cardiologul Stanislav Rurac vorbește despre dieta pentru o inimă sănătoasă: „SĂ BEM SAU NU vin roșu și cafea” | Altceva cu Adrian Artene
Cardiologul Stanislav Rurac vorbește despre dieta pentru o inimă sănătoasă: „SĂ BEM SAU NU vin roșu și cafea” ...
Știai că gustul mâncării depinde de cum este tăiată?
Știai că gustul mâncării depinde de cum este tăiată?
Test de cultură generală. Care este diferența dintre arta modernă și arta contemporană?
Test de cultură generală. Care este diferența dintre arta modernă și arta contemporană?
Astronomii au descoperit una dintre stelele cu cea mai rapidă rotație din Univers
Astronomii au descoperit una dintre stelele cu cea mai rapidă rotație din Univers
Lemnul de santal, apreciat de întreaga lume pentru aromă, în pericol
Lemnul de santal, apreciat de întreaga lume pentru aromă, în pericol
Sex protejat pentru pescăruși? Orașul care vrea să le administreze păsărilor pilula contraceptivă
Sex protejat pentru pescăruși? Orașul care vrea să le administreze păsărilor pilula contraceptivă